Отговори на: Истински представители на народа

Как да стане подборът на тези здравомислещи хора?
Мисля, че дори не е нужно да задаваме много подробни критерии – хората имат акъл и сетива и знаят кои са читавите сред тях, особено когато говорим за тези хора, които не гласуват – те са критично мислещи поначало, затова и не гласуват. 🙂

Първите стъпки са най-трудните. Според мен можем да използваме платформата, за да привлечем вниманието на наличните хора тук към възможността за събиране по региони. Заедно с това да ги призовем да привлекат още хора. Да ги насърчаваме да се запознават и да се срещат на живо по места. Да започнат да градят доверие помежду си.
Паралелно заедно тук да подготвим механизма за излъчване на народни избраници и по него да се задействат групите по места.

При 6 500 000 гласоподаватели и 240 места в НС на 27 000 души се пада един депутат.
Във всяка област биват посочени от хората пропорционален брой представители – например в София област има 1 300 000 души, което значи, че тази област посочва 48 свои представители.
Област Бургас има 416 000 души – 16 представители. И така нататък.
Вероятно е разумно да бъдат посочени повече представители от област в резерв.

Самото посочване да стане с организиране на допитвания до хората в областта. Как да бъдат организирани и проведени тези допитвания?
Преди тях е разумно да се проведат срещи с хората и да бъде разяснено това, което се случва. Хората да бъдат привлечени към самата идея за реализиране на истинско тяхно представителство в управлението на държавата.

Дотук съм засега, искам да чуя вашите разсъждения.