Отговори на: Доц. Григор Сарийски: Еврозоната и краят на българския лев // Какво да се прави?

Пламен Кирилов
Участник

Почвам с това, че НЕ съм привърженик на присъединяване на България в Еврозоната.
Причината: До сега не съм прочел НИТО ЕДИН смислен и убедителен аргумент, какви ще са ползите конкретно за мен от такова членство. Освен че няма да се налага да обменям левове за евра и да губя стотинки на 100 обменни единици, което не ме вълнува особено.
Освен че в такъв форум може да се коментират минусите в едно участие в Еврозоната, според мен е не по-малко важно да се обсъждат и плюсовете (ако има такива). Смисълът от това да се познават и плюсовете, е твърде голям. Само при познаването им може дебатът За/Против такова членство, да се изведе в Обществото и да се води с аргументи. Затварянето на група хора в единия от двата варианта няма да доведе до кой знае какви ползи за Обществото, защото при липса на дебат, списъкът с аргументи Защо Против няма да е достатъчен да се убеждават колебаещите се. Трябва да има и списък Защо Не За, т.е. да се познават силните аргументи на варианта За и да има подготвени антитези по всяка от позициите “За”.
ПИТАНЕ: Моля, ако някой знае нещо конкретно за Ползите на Обществото от участие в Еврозоната, нека да ги пусне тук като коментар?